Velg posisjon:

Land


Varner

Varner utvider AutoStore med Swisslog

Varner, en av Nord-Europas største motekonserner, har valgt Swisslog som partner til utvidelsen av sitt «Europalager» i Vänersborg nord for Göteborg. Det automatiserte lageret ble bygget i samarbeid med Swisslog og satt i drift i 2016. Bare tre år senere er det altså behov for å bygge ut anlegget med mer automasjon.

- Sentrallageret i Vänersborg ble allerede under byggingen klargjort for ytterligere utvidelser innenfor byggets fire vegger. Den raske veksten vi opplever innen e-handel gjør at vi praktisk talt er nødt til å fordoble AutoStore®-anlegget, sier Anders Eriksson, Supply Chain Director i Varner.

Utvidelsen innebærer at det eksisterende AutoStore®-anlegget – en automatisk robotløsning for kasser – utvides fra dagens 60.000 til 116.000 kasser og utstyres med til sammen 224 roboter. I samarbeid med Swisslog er det utarbeidet et nytt design for arbeidsstasjoner for plukking og pakking, innlagring, returhåndtering og håndtering av hengende plagg. Anlegget vil kompletteres med åtte nye arbeidsstasjoner for plukking og pakking, fire stasjoner for returhåndtering, 24 sorteringsstasjoner og flere banesystemer.

- Lageret ble designet og bygd ut med de høyeste ambisjoner, og nå skal det bli enda bedre. Vi har et svært tett og tillitsfullt samarbeid med Swisslog, og de har det løpende ansvaret for teknisk drift av lageret. Derfor var det en selvfølge at vi skulle gjøre denne utvidelsen sammen med Swisslogs kompetente personale, forklarer Anders Eriksson.

I tillegg til AutoStore®-løsningen består Varners automatiserte lager av to høyvarelagre for pallegods respektive lettgods, banesystemer for pallegods respektive lettgods, arbeidsstasjoner for plukking og pakking, internleveranser, returhåndtering, en løsning for hengende plagg og en «crossbelt sorter». Hele prosessen er styrt og driftet av Swisslogs WMS SynQ – «Synchronized Intelligence» – i kombinasjon med Varners eget WMS.


Om Varner
Varner er en av Nord-Europas største motekonserner med nærmere 11.000 medarbeidere og 1.500 butikker i åtte land: Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tyskland og Østerrike. Konsernet består av de elleve motekjedene Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Dressmann, Dressmann XL, Urban, Volt, Wow, Levi’s Store og Nike Store.

Om Swisslog Logistics Automation
Vi former fremtiden innen intralogistikk med roboter og datastyrte og fleksible automatiserte løsninger som gir eksepsjonell verdi for kundene våre. Swisslog hjelper fremtidsrettede selskaper å optimere lager- og distribusjonsentre med fremtidsrettede automatiserte løsninger og programvare. Vårt integrerte tilbud inkluderer rådgivning, systemdesign, gjennomføring og livslang service til kunder i mer enn 50 land.

Swisslog er en del av KUKA-konsernet, en ledende global leverandør av intelligente automasjonsløsninger med over 14.000 ansatte over hele verden.